Benvinguts al lloc Web del museu etnológico d'Algar de Palància

És curiós, la saviesa intrínseca que posseïxen els refranys dels nostres avantpassats. Hi ha un d\\\'ells molt antic que diu :

“Parlant s'entén la gent”

i en un altre es reconeix que :

“Una imatge val més que mil paraules”

i finalment està este altre :

“Un objecte és la materialització d'una inquietud, d'una necessitat, en resum d'un son”.

Per això per a poder, portar a la nostra memòria i poder comprendre el perquè? i el com? de la vida i costums dels nostres avantpassats;

• Primer, l'ideal seria arreplegar el testimoni d'alguna persona que haja viscut en este temps. I això és quelcom prou compliqueu.

• Segon, el poder disfrutar d'imatges d'eixa època, tant làmines, com dibuixos, o fotografies. I això és molt més factible.

• I en tercer lloc, alguna cosa que ens refresque i ens aporte un punt llum en la memòria, per a poder, conéixer com va ser el passat dels els nostres. I per a això, gens millor que els objectes, ferramentes, utensilis i la resta de.

I són ells, els que amb la seua forma, amb la seua funció i amb els seus marques, traces i impressions, adquirides pel seu ús, al llarg dels anys, els que ens aporten i transmeten el seu missatge. I este, forma una part de la veritat, és com una peça d'un trencaclosques, necessari per a poder disfrutar de la Història al complet.

Esta raó, s'ha convertit en l'ànima de la llegenda del “Museu Etnològic d'Algar de Palancia: